T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / PATNOS - Ergençli Ortaokulu

eTwinning Projesi Hakkında Bilgiler

Okulumuz İngilizce öğretmeni Elif ÇAKIR,

Taner OKTUR,
Samet DAŞTAN
Metehan SEVİNÇ


isimli öğrenciler ile birlikte e-twinning projesine başlamıştır. Bu projede Azerbaycan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden (Mersin, Tekirdağ, Mardin, Burdur, Konya, Trabzon,Ağrı ve Samsun) okulları beraber çalışacaktır.



Projemizde öncelikle okullarda kazandırılması gereken; Sevgi, Sorumluluk, Saygı, Hoşgörü ‐ duyarlılık, Özgüven, Empati, Adil olma, Cesaret, liderlik, Nazik olmak, Dostluk, Yardımlaşma, Dayanışma, Temizlik, Doğruluk- dürüstlük Aile birliğine önem verme, Bağımsız ve özgür düşünebilme, İyimserlik, Misafirperverlik, Vatanseverlik, İyilik yapmak, Çalışkanlık, Paylaşımcı olmak,  Şefkat, merhamet, Alçakgönüllülük, Kültürel mirasa sahip çıkma, Fedakârlık gibi değerlerin içerisinden bazılarını seçeceğiz. Web 2 araçlarını faal kullanacağımız bu projede seçilen değerler arasından  her ay iki değeri işleyeceğiz.  O ay o değerler ile ilgili etkinlikler yapacağız, çocuklarımız o değerlere yönelik kitap okuyacak ve okuduklarını web 2 ile seslendirecek böylece  interaktif ve çok boyutlu bir çalışma yapmış olacağız.

Hedeflerimiz:

1. Öncelikte adımızdan da anlaşılacağı üzere öğrencilerimize belirlediğimiz değerleri eğlendirici bir şekilde kazandıracağız.

2. Web 2 araçlarını faal olarak kullanarak eğitime yeni bir ivme kazanmaya çalışacağız. Öğrencilerimiz birçok web 2 programı ile tanışacak.

3. Değerleri kitaplar üzerinden yürütmeye gayret göstereceğiz. Bu şekilde öğrencileri okumaya teşvik edeceğiz.

4.Seçtiğimiz değerlerin işbirliğine, ortak çalışmaya ve araştırmaya yüreklendirecek olmasına dikkat ederek bu öğelerin öğrencilerde ön plana çıkmasını sağlayacağız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2021 - Güncelleme: 01.03.2021 22:36 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 1  kişi beğendi